Eleganta, liniste si relaxare
Credem in eleganta si in nobilul traditiilor pastrate peste generatii.

 

Clasicul si modernul pot fuziona doar in conditii de perfecta rezonanta, asa ca aici, la Casa Georgius Krauss ingrijim valorile autentice.

 

Va oferim  toate serviciile pentru vacante inedite, evenimente intime sau oficiale. Complexul va pune la dispozitie camerele, restaurantul, salonul pentru evenimente, terasa - toate incadrate in categoria 4 stele, dar si serviciile complementare hoteliere si de facilitare a activitatilor recreative.

 

 

Verificati disponibilitatea

Apreciati de oaspetii nostrii
Ne bucuram de calificative extraordinare

Ce este Travelers choice?
Acest premiu este cea mai mare recunoastere pe care o ofera Tripadvisor.com, iar anual in topul realizat ajung 1% dintre companii din categoriile selectate.

 

  
 
 
 
 

Traveller rating: 9.1Excellent

Traveller rating: 9.1Excellent

 

 

 

 


Facilitati si Servicii

Am gandit fiecare detaliu pentru confortul absolut si o experienta cu farmec. In primul rand, camerele Casei Georgius Krauss, sunt amenajate in asa fel incat sa satisfaca toate nevoile oaspetilor, fie ca sunteti in vacanta, sarabatoriti o ocazie speciala, sau organizati un eveniment pentru compania dumneavoastra.
Va punem la dispozitie, Camerele de Lux, Camerele Premium si Camerele standard fiecare cu un design aparte si cu un farmec propriu.

Puteti opta pentru un check-in rapid.
Daca doriti sa scurtati timpul pentru formalitatile de inregistrare si sa va indreptati cat mai repede catre camera aleasa, va rugam sa ne trimiteti, inainte de sosirea la hotel, datele dumneavoastra de pasaport/CI, adresa, precum si numarul cartii de credit. Totul va fi pregatit si nu va mai fi nevoie decat de o semnatura inainte de primirea cheii.

De asemenea puteti opta si pentru un check-out rapid.
Pretuim timpul dumneavoastra! Va rugam sa anuntati Receptia cand sunteti gata pentru check-out, iar factura va fi pregatita pana cand veti ajunge la receptie.

Camerele beneficiaza si de urmatoarele facilitati: apel desteptare, acces internet, patut bebelusi, minibar (contra cost), parcare (contra cost 5 ron/zi), servicii valet, seif la receptie, camera de bagaje, buton de panica si incalzire in pardoseala in bai, inchirieri de biciclete cu un cost de 30lei/4h/bicicleta, pat suplimentar cu un cost de 22 euro/noapte, pret ce include si micul dejun. Acest pat se poate adauga in camera 4 - Camera pe Cursiva, camera 3 - Camera cu Baldachin si camera 6 - Camera Thomas Ville.
Aerul contionat este prezent in fiecare camera. Totusi, exceptie face camera Georgius Krauss - Camera cu Fresca, unde, pentru confortul oaspetilor si pentru conservarea picturilor, camera beneficiaza de ventilator.

 

General

 Hotel  Camere Relaxare
Transfer Gara Bucatarie autentica Aer Conditionat Restaurant
Transfer Aeroport Servicii de inalta clasa Minibar Bar/Salon
Concierge Mic dejun inclus Televizor Terasa
Seif la receptie Wifi gratuit Telefon Masaj relaxare

 * Din pacate, casa nu este potrivita pentru animalele de companie. Va multumim pentru intelegere.

 


Arhitectura si Design

 

Inscrisa in Patrimoniul UNESCO, pensiunea turistica „Casa Georgius Krauss” pastreaza in fizionomia actuala o imagine definitivata in a doua jumatate a secolului XX.
Cea mai veche imagine a casei ar putea sa fie cea dintr-o pictura in ulei pastrata la muzeul „Brukenthal” din Sibiu. Datata pentru anul 1630, pictura infatiseaza in partea ei din dreapta, langa biserica franciscana, o cladire cu etaj zugravita in alb.
Avand in vedere analogiile existente, se poate presupune ca dupa marele incendiu „Casa Georgius Krauss” sufera modificari la aspectul fatadei, care este zugravita in alb si decorata cu diverse motive de culoare bruna, pe colt fiind imitate bosaje.

 

 

 


Arta

 

Pe parcursul lucrarilor de restaurare am descoperit pe peretii incaperilor, pierdute sub straturi de zidarie si tencuiala, picturi murale, autentice, cu specific sasesc si frumosul tavan din lemn, casetat si pictat cu motive florale. Valoarea lucrarilor este inestimabila. Povestea casei, prestigiul cronicarului Georgius Krauss si vechimea artei descoperite ne-a pus in fata unei descoperiri fantastice.

Fresca din Salon

Stratul pictural din salonul de la parter s-a pastrat in proportie mica. Cu toate astea, intr-o nisa cu arc segmentat am putut descoperi, sub zidarie, pictura infaptuita in tehnica al secco care reprezinta motive orientale, asemanatoare covoarelor din bisericile sasesti.

In camera cu Fresca, pe peretii laterali, dupa indepartarea straturilor succesive de huma si var, am descoperit pictura murala de tip "grisaille" infaptuita tot in tehnica "a secco". Primele elemente vizibile au fost elementele florale realizate cu negru, alb si diferite nuante de gri, dar, din toata pictura se pot observa doar mici franturi.

 

Camera cu Fresca

 

In camera de la etaj s-au pastrat 2 straturi de tencuiala de epoca, sec. XVII. Primul, care arata si o alta asezare a vechilor ferestre, este baza unei picturi pe fond gri peste care au fost reprezentate elemente florale, vrejuri de culoare gri, negru, alb si rosu cinabru. Acest strat de tencuiala pictata este acoperit in pare parte de o noua pictura.

In technica al secco, al doilea strat pictural, cel mai mare ca si proportie din tot edificiul, reprezinta figuri religioase si moralizatoare integrate in scene reprezentant ciclul vietii. In zonele de dimensiuni reduse au fost pictate decoratiuni vegetale, vrejuri, iar toata opera descoperita aici este pictata intr-o gama larga de culor: rosu, gri-albastrui, galben, negru.

Valoarea frescei din aceasta camera consta in tematica ampla si constientizatoare pe care o prezinta, dar mai ales in faptul ca opera se poate lega direct de viata si existenta cronicarului Georgius Krauss in aceasta casa. Cel mai probabil, patronand casa, cronicarul este in persoana comanditarul acestor picturi.

 


Gazduim amintiri autentice
vacante relaxante si evenimente deosebite