Descoperiti un loc de poveste in inima Transilvaniei.


Desprinsa parca din povesti cu nobili si cavaleri,
Cetatea Sighisoarei si imprejurimile de basm va vor transforma sederea intr-o experienta eleganta a istoriei evului mediu.
              Puteti explora aici un monument unic incadrat in patrimoniul UNESCO.

 

 

 

Tur pietonal

 

Intr-un tur de cetate veti auzi povesti, istorioare, despre istoria , viata social-economica, geografia locului si cuprinde cele mai importante cladiri monumente istorice, si anume: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii, biserica romano-catolica, Casa cu Sindrila, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii, Scara Scolarilor, Biserica din Deal, respectiv cele 9 turnuri si 2 bastioane ramase in picioare pana in zilele noastre. Din cauza spatiului ingust din incinta, vizitarea celor 2 muzee – Muzeul de Istorie si Muzeul Armelor Medievale – se face individual.
Durata unui tur de cetate este de cca. 2-3 ore (depinzand de interesul acordat de catre turisti). In cazul in care se doreste si vizitarea unor puncte de interes turistic din Orasul de Jos, durata turului creste in functie de optiunea turistilor.

Ora plecare: zilnic la ora 10:00 şi 16:00 disponibile (intre aprilie – octombrie).

Punctul de intalnire: in fata Casei Venetiene (Piata Muzeului nr. 6)

Servicii incluse: Ghid vorbitor de limba engleza.

 

MAI MULTE DETALII
Peisaje

In valea larga a Tarnavei Mari, se ridica dealul cetatii, de pe care coboara orasul si care este inconjurat ca un adevarat brau de dealuri mai inalte. Aceste dealuri cu paduri, imbracate in fiecare anotimp in alte culori, de la albul zapezii la ruginiul frunzelor de toamna, dau Sighisoarei un farmec aparte, care invita pe cei care trec pe aici sa faca un popas pentru a se bucura de privelistea, linistea si frumusetea locurilor, iar pentru cei ce indragesc drumetiile, sportul in aer liber ori vanatoarea.
Sighişoara si imprejmuirile ei ofera conditii excelente.

Parte a patrimoniului universal UNESCO, Cetatea medievala Sighisoara este un punct de atractie pentru turisti din intreaga lume care vin sa-i descopere farmecul descris in cronici si recreat in timpurile moderne in cele mai neasteptate moduri.

 

 Excursii in locuri de poveste
Activitati variate pentru timpul liber

 

  

Vizitand Sighisoara veti avea ocazia sa faceti excursii in imprejurimile acesteia.
In locuri de poveste, pline de istorie cu cetati din sec. al XII-lea si biserici fortificate.
Plimbarile in natura, hiking-ul sau cu bicicleta sunt si ele cateva din drumetiile de care puteti avea parte.
Asadar va puteti bucura din plin de intreaga asezare a Ardealului.

 

  

 

 

 

VEDETI MAI MULTE