Va facilitam plimbari in natura, hiking sau cu bicicleta.
De asemenea va puteti bucura de excursii inedite in imprejurimi.
Bucurati-va de intreaga asezare a Ardealului.
Va facilitam plimbari in natura, hiking sau cu bicicleta.
De asemenea va puteti bucura de excursii inedite in imprejurimi.
Bucurati-va de intreaga asezare a Ardealului.
La 16 km de Cetatea Sighisoarei puteti vizita un asezamant religios inedit.
Va puteti deplasa cu masina, autocarul sau trenul.
La 29 km in vestul Sighisoarei, pe o colina inconjurata de strazi ciudate si podgorii, biserica fortificata din secolul al XV-lea din Biertan este asezata pe un deal in mijlocul satului. Trei niveluri de pereti defensivi de 11m inaltime, legati de turnuri si porti, inconjurau complexul, facand imposibila cucerirea bisericii in timpul perioadelor medievale.
Accesul se poate face cu masina.
La 51.5 km sud de Sighisoara, intalnim localitatea Rupea.
In Rupea se afla cetatea cu cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei. Prima atestare documentara dateaza din anul 1324.
Accesul se poate face cu masina, autocarul sau trenul.
La 40 km nord-est de Sighisoara, se afla orasul Targu Mures. Numit literalmente pentru o "piată" pe raul Mures, cunoscut drept orasul trandafirilor, Targu Mures se bucura de cele mai bune culturi romanesti si maghiare. In perioada medievala, breslele, alcatuite din grupuri de meseriasi, au jucat un rol important in evolutia orasului.
Accesul se poate face cu masina, autocarul sau trenul.
La 32.2 km sud-vest de Sighisoara intalnim un orasel medieval, Medias.
In Evul Mediu, Medias, ca majoritatea oraselor din Transilvania, a fost puternic fortificata. Cele 33 de bresle de artizanat au construit, intretinut si apara bastioanele orasului din pereti impotriva fortelor invadatoare. Biserica fortificata Sf. Margareta a reprezentat nucleul in jurul caruia cetatea sa dezvoltat treptat. Centrul vechii asezari din Medias a mentinut o senzatie medievala cu benzi inguste, case vechi de secole si o piata pietonala mare, inconjurata de fatade colorate.
Accesul se face cu masina, autocarul sau trenul.
La 87 km sud-vest de Sighisoara, Sibiul a fost cel mai mare si mai bogat dintre cele sapte cetati construite in secolul al XII-lea. Sectiuni ale zidului medieval pastreaza in continuare zona istorica, unde strazile inguste despart cladiri din secolul al XVII-lea cu acoperisuri abrupte, cu prelungiri de gabion, inainte de a se deschide in piete mari, dominate de biserica, cum ar fi Piata Mare si Piata Mica.
Accesul se poate afce cu masina, autocarul sau trenul.
La 40,2 km sud-est de Sighisoara gasim una dintre cele mai interesante biserici fortificate sasesti situate in satul Viscri. Spre deosebire de alte biserici fortificate din Transilvania, Viscri a fost construita in jurul anului 1100 de catre populatia secuiasca si preluata de colonistii saxoni in 1185. Aceasta explica de ce aceasta biserica gotica unica prezinta un plafon drept simplu si nu unul traditional boltit.
Accesul se poate face cu masina.
La 104,6 km sud-est de Sighisoara, situat in inima satului Harman, aceasta biserica fortificata dateaza din secolul al XIII-lea, cand sasii au construit structura originala. Peretii puternici si barajele au inconjurat biserica, iar pe laturile sale au fost adaugate turnuri masive. Corul a fost construit intr-o forma patratica, cu o bolta asemanatoare unei cruci. A fost inconjurata de doua capele, indicand influenta stilului Cistercian.
Accesul se face cu masina, sau cu trenul pana la Brasov iar de acolo cu autocarul pana la Harman.
La 115,9 km sud-est de Sighisoara, inconjurat de varfurile Muntilor Carpatii Meridionali si stralucit de arhitectura gotica, baroca si renascentista, precum si o bogatie de atractii istorice, Brasovul este unul dintre locurile cele mai vizitate din Romania. Brasovul emana o ambianta medievala distincta si a fost folosit ca fundal in multe filme recente.
Accesul se face cu masina, autocarul sau trenul.
La 157.7 km sud-est de Sighisoara, inconjurat de o aura de mister si legenda, cocotat pe o stanca inalta de 61m inaltime, Castelul Bran isi datoreaza faima turnurilor sale impresionante si turnuletelor, precum si mitului creat in jurul lui Dracula de Bram Stocker.
Accesul se face cu masina, sau cu trenul pana la Brasov iar de acolo cu autocarul pana la Bran.
La 40,24 km vest de Sighisoara, gasim biserica fortificata de la Darjiu care a fost construita initial in stil roman in secolul al XIV-lea, iar ulterior a fost reconstruita in stil gotic. A fost fortificata in secolul al XVI-lea, cand localnicii s-au inspirat din bisericile fortificate din satele vecine sasesti.
Accesul se face cu masina sau cu trenul.
http://romaniatourism.com/castles-fortresses-romania-darjiu-fortified-church.html
La 51.5 Km est de Sighisoara, intalnim biserica fortificata din Valea Viilor. A fost construita in stil gotic in 1263 si a fost marita si fortificata in secolele XV și XVI. Un element unic este fantana din centrul bisericii care a furnizat apa pentru localnici in timpul asediilor. In interior puteti admira mobilier si decoratiuni sasesti care dateaza din secolul al XVI-lea.
Accesul se poate face cu masina sau cu trenul.
http://romaniatourism.com/castles-fortresses-romania-valea-viilor-fortified-church.html
La 56 Km est de Sighisoara gasim biserica forticifata din Bazna.In mijlocul asezarii s-a construit o cetate fortificata cu palisade. E vorba de o cetate taraneasca cu biserica in incinta, din secolul al XV-lea..
Incinta are un traseu aproximativ circular si avea initial trei turnuri. Turnul cel mare este turnul clopotnita fiind in acelasi timp si turnul de intrare. In partea de nord-vest este un turn scund si alungit, iar in partea de nord-est pot fi vazute urmele unui turn mai scund.
Accesul se face cu masina.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_fortificat%C4%83_din_Bazna
La 46 Km sud de Shighisoara se afla biserica fortificata din Dealul Frumos. Ca toate bisericile din sudul Transilvaniei, si cea de la Dealu Frumos a fost inconjurata de o incinta, avand forma rectangulara, care dateaza de la inceputul secolului al XVI-lea. O data cu marirea numarului de locuitori, incinta a fost largita si a mai fost ridicat un turn cu cinci laturi, care, undeva sub streasina, adaposteste mai multe inscriptii printre care si anul 1522.
Accesul s eface cu masina.
La 32 Km sud-vest de Sighisoara. Pe locul actualei biserici se gasea o biserica veche, din piatra, consemnata documentar pentru prima data in 1270. Vechea biserica a fost demolata in 1810 si in 1814 a inceput constructia actualei biserici, in stil neoclasic.
In secolul XV a fost ridicat un zid de incinta cu contur oval neregulat. Se mai pastreza patru din cele cinci turnuri initiale. In 1908, s-a practicat o poarta prin turnul de vest, pentru a permite trecerea dricului. De aceea, turnul se numeste in prezent Turnul Cavalerilor.
Accesul se face cu masina.
La 19 Km de Sighisoara in Dumbraveni gasim Castelul Apaffi. Pe vremuri latura unde era intrarea in castel a fost protejata de un zid cu bastioane si sant cu apa. Celelalte trei laturi erau înconjurate de lac. Dupa moartea familiei Apafi castelul a devenit proprietate regala. Conducerea actuala a orasului doreste sa valorifice uriasa cladire. In cateva incaperi au inceput amenajarea unui muzeu care sa prezinte rolul armenilor in formarea orasului, comunitatea si viata lor.
Accesul se face cu masina.
http://www.welcometoromania.ro/DN14/DN14_Dumbraveni_Castelul_Apafi_r.htm
La 50 Km nord de Sighisoara se afla Lacul Bezid. Lucrările pentru construirea barajului au început în 1975 și au fost terminate în 1989, când toate casele din Bezid, inclusiv biserica, au fost scufundate. Acum satul ''Bezidul-Vechi'' se află pe fundul lacului. Localitatea cuprindea 180 de case unde trăia o comunitate unică din punct de vedere istoric și religios. Recent lacul Bezid a fost golit din cauza unui incident apărut la o pasarelă care s-a prăbuşit. Ruinele vechiului sat pot fi văzute acum deoarece fundul lacului a fost secat.
Accesul se face cu masina.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Barajul_Bezid