Crama Girboiu
Finete si Rafinament
Din pasiunea pentru vinurile spumante a luat naștere Cuartz. Ne-am dorit pentru România un vin spumant de calitate, care să devină alegerea românilor pentru evenimentele importante și să completeze perfect orice moment al zilei.

Spumantul Cuartz alb subliniază o personalitate și o prospețime excelentă, conturate prin culoarea sa galben-pai cu inflexiuni verzui. Întotdeauna surprinde plãcut prin perlajul său persistent iar din punct de vedere gustativ aduce o personalitate ṣi o prospeṭime excelentă.

Spumantul Cuartz rosé este pus in valoare de finețea Pinot Noir-ului, definit de culoarea sa rose-somon şi de parfumul intens ce aminteṣte de cireṣe şi zmeurã. Uimeṣte printr-un post-gust curat ṣi savuros cu inflexiuni de coacãze negre.
 

http://www.cramagirboiu.ro/

 

Crama Recas
Solo Quinta & Selene
Solo Quinta este un vin rar, nascut din imaginatia si dragostea pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Un cupaj neobisnuit, intre patru soiuri albe si un soi rosu vinificat in alb, care se schimba in fiecare an in functie de strugurii care dau cea mai buna performanta in acel sezon.

Solo Quinta 2018 - Medalie de Bronz, Decanter World Wine Awards 2019 (Marea Britanie)
Solo Quinta Roze 2016 - Medalie de Argint, International Wine Contest 2017 (România)

Din struguri de pe cele mai bune parcele de vie de pe dealurile din Recas, culesi noaptea, pentru a-i ocroti de caldura si pentru a le proteja aroma intensa, a aparut gama SELENE, denumita dupa intruchiparea Lunii in mitologia greaca.

Selene Fetească Neagră 2017 - Mentiune, Decanter World Wine Awards 2019 (Marea Britanie)
Selene Cabernet 2015 -Locul 1, Tastevin - Ghidul Vinurilor Românești 2020 (România)
Selene Syarh - Locul 1, Tastevin – Ghidul Vinurilor Românești 2020 (România)
Selene Merlot 2017 - Medalie de Aur, Vinalies Internationales 2019 (Franța)

Crama Recas
Sole & Cuvee Überland
Sole este esenta eterna a vietii bine traite"
Cand a fost surprinsa o raza de soare si intr-un rose, nu s-a ezitat asezarea lui alaturi de vinurile consacrate deja in aceasta gama.

Sole Chardonnay 2018 - Medalia de Bronz, Decanter World Wine Awards 2019 (Marea Britanie)
Sole Sauvignon Blanc 2017 - Medalie de Aur, Berliner Wein Trophy 2018 (Germania)
Sole Fetească Regală 2017 - Medalie de Bronz, International Wine Challenge 2019 (Marea Britanie)
Sole Roze 2018 - Medalia de Argint, Mondial du Rose 2019 (Franța)
Sole Orange Wine 2018 - Medalia de Argint, International Wine & Spirits Competition 2019 (Marea Britanie)

Cuvee Überland este lucrat cu grija si cu dragoste paterna de catre oenologul australian Hartley Smithers. Vinul este apoi “educat” timp de 12 luni in baricuri si apoi maturat la sticla, pentru a se hrăni cu bogatia de arome a lemnului.

Cuvee Überland 2018 - Argint, Mundus Vini 2020 (Germania)
 
http://cramelerecas.ro/
Crama Chateau Vartely
Pasiunea pentru vinuri


Dupa standardele vinificatorilor din lumea veche si lumea noua, Château Vartely este o companie care imbina tehnologiile de ultima generatie in cresterea vitei-de-vie si prelucrarea strugurilor cu pasiunea pentru producerea vinului de calitate.

Calitatea vinurilor Château Vartely este remarcata prin medalii si distinctii, castigate la cele mai renumite concursuri internationale: Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, Vinalies Internationales, Decanter, International Wine & Spirits Competition, Sakura, Citta del Vino, International Wine Challenge si multe altele.

https://www.vartely.md/