Recomandarea Bucatarului
Muschiulet de vita fraged si plin de gust scos in evidenta de sosul de otet balsamic. Servim bunatatea pe pat de frunze de spanac gatite cu grija si il acompaniem cu cipolino dulce.
Placinta casei
Pregatita dupa o veche reteta a bunicii, din mere proaspete. Indulcita cu miere si asezonata cu scortisoara, e desertul care ne aduce aminte de diminetile din copilarie si care ne indulceste, la randu-i, viata.
Somonul regal
Preparat somptuos, care se regaseste in preferintele Casei regale a Marii Britanii, chiar pe lista reginei. Folosim reteta originala, cu rodiile si mango-ul care transforma felul intr-unul cu adevarat parfumat si il servim asa cum se cuvine.
Crema de legume
Legumele proaspete, locale, se transforma intr-o crema fina si bogata, cu mult gust. Pentru accente autentice o imbunatatim cu putin ulei de trufe si prosciuto.
Carnea si carnatii la garnita
Din batrani se povesteste despre cum se face carnea mai frageda daca o tii in untura. Si carnea, si carnatii, poaspat scosi de la afumat, se tocmeau in untura ca sa stea mai mult, peste iarna. Satiosul preparat e delicatesa acum, iar la noi se pregateste exact in felul in care zic povestile batranilor.
Tocanita din ardeal
Ceafa de porc proaspata asezonata cum se face in Ardeal, cu chimen si tarhon si acoperita cu un aluatfraged ca sa tina tot gustul. Nu-i fel mai neaos ca asta.
Parfait
La origine, parfait a fost o inghetata cu aroma de cafea nascocita la inceputul secolului XIX. Astazi, se bazeaza pe combinatia cremoasa de crema de oua, un sirop realizat din galbenusuri, amestecate cu smantana, caramelizat si apoi pus la inghetat.