Casa Georgius Krauss
Preparate traditionale si internationale

Recomandarea Bucatarului

Muschiulet de vita fraged si plin de gust scos in evidenta de sosul de otet balsamic. Servim bunatatea pe pat de frunze de spanac gatite cu grija si il acompaniem cu cipolino dulce.

Recomandarea bucatarului

 

Placinta casei


Pregatita dupa o veche reteta a bunicii, din mere proaspete. Indulcita cu miere si asezonata cu scortisoara, e desertul care ne aduce aminte de diminetile din copilarie si care ne indulceste, la randu-i, viata.  

Placinta cu mere

 


Somonul regal


Preparat somptuos, care se regaseste in preferintele Casei regale a Marii Britanii, chiar pe lista reginei.   Folosim reteta originala, cu rodiile si mango-ul care transforma felul intr-unul cu adevarat parfumat si il servim asa cum se cuvine.

Somon Regal

 

Crema de legume

 
Legumele proaspete, locale, se transforma intr-o crema fina si bogata, cu mult gust. Pentru accente autentice o imbunatatim cu putin ulei de trufe si prosciuto.

Crema de legume

 


Carnea si carnatii la garnita 


Din batrani se povesteste despre cum se face carnea mai frageda daca o tii in untura. Si carnea, si carnatii, poaspat scosi de la afumat, se tocmeau in untura ca sa stea mai mult, peste iarna. Satiosul preparat e delicatesa acum, iar la noi se pregateste exact in felul in care zic povestile batranilor.

Carne si carnatii la garnita


Tocanita din ardeal 


Ceafa de porc proaspata asezonata cum se face in Ardeal, cu chimen si tarhon si acoperita cu un aluatfraged ca sa tina tot gustul. Nu-i fel mai neaos ca asta. 

Tocanita din Ardeal


Parfait 


La origine, parfait a fost o inghetata cu aroma de cafea nascocita la inceputul secolului XIX. Astazi, se bazeaza pe combinatia cremoasa de crema de oua, un sirop realizat din galbenusuri, amestecate cu smantana, caramelizat si apoi pus la inghetat.

Parfait